Informació i reserves: +34 977 435 730 – 646 985 223
Carretera T-334 km, 0 Horta De Sant Joan, Catalunya, Spain
Horta de Sant Joan, Tarragona, La nostra situació sobre el mapa
<span>Caseres</span> Terra Alta

Caseres Terra Alta

El topònim Caseres, segons el diccionari Alcover-Moll prové del plural de casera, que significa: cau, amagatall, on viu una persona o un animal. Però segons indica la tradició el nom tindria el seu origen en la gran existència de caça que hi ha al terme i d’aquí vindria el nom del poble. A l’escut hi figura un gos de caça.

El lloc de caseres, segons els documents de delimitació del terme del castell de Miravet (1153) pertanyia al terme d’Horta. Aquests documents deien que el castell, cedit als templers, arribava fins a Caseres (Caselas) i Bot. Per documentació posterior es pot afirmar que Caseres va estar vinculat als templers a través de la comanda d’Horta i després als hospitalers. Apareix el 1359 inclòs en la comanda hospitalera d’Horta de Sant Joan.

Referent al lloc d’Almudèfer, el seu nom prové de l’àrab almuzaffar, que significa “el victoriós”. Sembla, per aquesta precisió, que el lloc hauria de ser d’origen sarraí. L’any 1280 el comandament templer de Miravet va concedir el mas de Mudèfer a dos veïns d’Horta perquè el poblessin. El 1359 el lloc continuava vinculat a la comanda de Miravet, ara dels hospitalers. Sembla que el castell va patir un incendi a mitjans del segle passat, aleshores el lloc encara era habitat. L’any 1643, durant la guerra dels Segadors, el van saquejar tropes del comte-duc d’Olivares, dirigides pel marquès de los Vèlez.


Mostra un mapa més gran

 

Feu la vostra Reservation

Seguei-nos a les Xarxes Socials