Informació i reserves: +34 977 435 730 – 646 985 223
Carretera T-334 km, 0 Horta De Sant Joan, Catalunya, Spain
Horta de Sant Joan, Tarragona, La nostra situació sobre el mapa

Terra Alta

La Terra Alta és una de les comarques de Catalunya, amb capital a Gandesa.[1] Pertany a la província de Tarragona i forma part de l’àmbit territorial de les Terres de l’Ebre. Limita al nord-est amb la Ribera d’Ebre, al sud-est amb el Baix Ebre i a l’oest amb la Matarranya.

La Terra Alta és constituïda per un conjunt de terres enlairades situades al marge dret de l’Ebre. El nom de Terra Alta li ve per aquesta situació de territori enlairat respecte a les comarques veïnes de la Ribera d’Ebre i del Baix Ebre. La Terra Alta és una comarca sense rius importants, de fet només toca el curs de l’Ebre en la punta de l’extrem nord, en l’aiguabarreig amb el Matarranya, en ple embassament de Riba-roja.
La comarca de la Terra Alta s’organitza entorn de Gandesa, cap comarcal. Els límits comarcals actuals són els mateixos que es varen definir el 1936 i posteriorment el 1987. S’estén per una superfície de 743.36 km² i té una població de 12.943 habitants (2009).
La base econòmica dels habitants de la Terra Alta és l’activitat entorn del camp i la transformació dels productes agrícoles. La manca d’aigua per a regar les planes enlairades fa que hi predomini el secà, dedicat majoritàriament als conreus llenyosos.

Un paissatge canviant, com l’Univers mateix: domesticat per la cultura mediterrània allà on l’home recull el fruit de la terra; indòmit i agrest allà on l’home busca un espai per a la llibertat.

 

Feu la vostra Reservation

Seguei-nos a les Xarxes Socials